Centraal digitaal, lokaal fenomenaal!

Ook in deze corona-tijden gaat de Dag van de Academies door!
Marieke Dermul ging op zoek waarom de academies zó belangrijk zijn voor onze leerlingen.

Ontdek hieronder de activiteiten en bekijk alvast de persoonlijke filmpjes van onze leerlingen en bekijk hun prestaties tijdens deze gekke coronatijden!

Lees onze visietekst

Op het podium van CC Asse krijgt elke 4.3 leerling de kans om een mooie opname te maken van een eerste deel van hun afstudeerprogramma. Een prachtige herinnering aan de mooie weg die ze hebben afgelegd tijdens hun academietijd!

Naast kant-en-klare maaltijdboxen, pakjes en pizza’s is er nu ook poëzie per post. Snel, veilig en bovendien helemaal gratis.

O.a. op zaterdag 6 februari brengen de leerlingen van de woord- en schrijfklassen van Dahlia Pessemiers de mooiste verzen. In sierlijke letters gekrijt op uw stoep en op mooie kaartjes in uw brievenbus. Eigen werk, maar ook pareltjes van o.a. dichters Max Greyson, Lotte Dodion, Andy Fierens en Seckou Ouologuem.

Er wordt geleverd tussen 10.00 en 17.00 uur in groot-Asse.

Benieuwd of en wanneer Ppost in jouw straat langskomt? Volg de track & trace via de Facebookpagina’s van Kunstenacademie, bib, het CC en de gemeente Asse.

Komt Ppost naar jouw straat en hoor je graag een gedicht gebracht met de juiste intonatie? Kom dan even naar buiten (omwille van corona mogen de leveranciers niet aanbellen!), houd afstand, vraag een gedicht aan en geniet!

HAMW lanceert op Dag van de Academies “HAMW-Tube”.  We kozen ervoor om alle “uit-ons-kot”-filmpjes of ook andere opnames te bundelen op onze website.

Daarnaast bevat HAMW-Tube ook nog archiefmateriaal.  Op dit ogenblik toch al een bibliotheek van +/- 200 video’s.

Deze bibliotheek geeft ons de mogelijkheid om letterlijk elke leerling op het digitale podium te zetten.

De komende weken loopt online de Expo STAPELgek; op enkele locaties zijn de werken van buitenuit te bekijken.

Ook in coronatijden wordt ‘de dag van het deeltijds kunstonderwijs’ gevierd :

WELKOM IN DE STEDELIJKE ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNSTEN JAN PORTAELS!

Schilderkunst, drukkunst en vrije grafiek , tekenkunst, beeldhouwen- en ruimtelijke kunst, projectatelier, cross over en ‘beeldende en audiovisuele cultuur’. In onze ateliers voor volwassenen kunt u digitaal een kijkje nemen via onze website www.academiebeeldendekunstenvilvoorde.be/dag-van-de-academies 

Drawing apart together.

De leerlingen van graad 3 (jongeren 12j-18j) werkten individueel aan een fragment van een groter beeld. Vanuit verschillende kamers in en rond Vilvoorde werd getekend, verbonden via een scherm. Botanische, anatomische en dierlijke prenten met een encyclopedisch karakter vormen een gesamtkunstwerk. Op dit toonmoment worden alle tekeningen samen gebracht : apart en toch samen. Het werk kan je zien van 6 tot 20 februari in het ‘Infopunt’ van Vilvoorde (Lange Molensstraat 44).

Pop-up expo Jan Portaels.

De kleinste kunstenaars (6j-12j) van alle ateliers maakten groepswerken in het thema ‘crossroads’. Ze worden tot 22 februari geafficheerd in de 18 ‘planimeters’ die over het hele grondgebied van Vilvoorde staan verspreid. De lijst met de exacte locaties vind je via onze website terug.

Een beperkte selectie van hun kunstwerken worden in een pop-up expo gepresenteerd op volgende locaties :

‘Infopunt’ - Lange Molensstraat 44 te Vilvoorde

De Bib - Grote Markt 9 te Vilvoorde

De expo kunt u bekijken tussen 6 en 20 februari door de grote glaspartijen en ramen op deze locaties. Uiteraard dient u de geldende maatregelen te respecteren : mondmasker verplicht in de aangeduide zones en overal geldt de afstandsmaatregel van 1,5m. Het is belangrijk dat u weet dat GEEN ENKELE LOCATIE binnen bezocht kan worden.

Geef uw ogen de kost!

Alle verdere info via onze website…..

In de Kunstacademie Zaventem zijn we in volle voorbereiding van het toonmoment dat op zaterdag 6/2 om 20u via Youtube en Facebook zal te bekijken zijn. Leerlingen uit de domeinen dans, muziek en beeld tonen het beste van zichzelf.