Centraal digitaal, lokaal fenomenaal!

Ook in deze corona-tijden gaat de Dag van de Academies door!
Marieke Dermul ging op zoek waarom de academies zó belangrijk zijn voor onze leerlingen.

Ontdek hieronder de activiteiten en bekijk alvast de persoonlijke filmpjes van onze leerlingen en bekijk hun prestaties tijdens deze gekke coronatijden!

Lees onze visietekst

Op zaterdag 6 februari 2021 zetten de academies van Vlaanderen hun deuren (digitaal) open voor de dag van de academies. Het thema is ‘Crossroads'. Ook de Academie Haspengouw Beeld is weer present. Ze maakten voor de gelegenheid een artistieke compilatie, een levende expo die je kan bekijken op 6 februari 2021 via www.ahbeeld.be
Dag van de academies staat in 2021 voor het bestuiven, voor het elkaar positief beïnvloeden en het delen van elkaars mening, talenten en uitingsvormen. Kunst maken brengt mensen bij elkaar. Meer dan ooit beseffen we nu hoe belangrijk kunstacademies zijn in deze vreemde tijden.

  • Hedendaagse mail-art (atelier schilderkunst van Steven Vandervelpen)
  • Als tweede activiteit zetten we in de week voorafgaand aan ‘de dag van de academies’ in op ‘mail-art’. De studenten van het atelier schilderkunst gebruiken verschillende soorten media om dit project uit te voeren. Het resultaat van hun inspanningen kan je op 6 februari 2021 vanaf 8u00 bewonderen via onze website: www.ahbeeld.be. Wil je zelf ook graag meedoen? Hou dan de facebookpagina van het atelier schilderkunst in de gaten: https://www.facebook.com/Schilderkunst-Academie-Sint-Truiden-108480547519282

    Op 6 februari is het Dag van de Academies!

    Om dit toch te kunnen vieren en het corona-proof te houden stellen wij wandelingen op in Voeren (2,5km) en Val-Meer (2km of 5km). Ontdek zo enkele mooie plekjes waar je een QR-code kan scannen en je een kort verhaaltje of muziekstuk zal horen of een kunstwerk te zien zal krijgen. Allemaal gemaakt door onze leerlingen.

    De wandelingen zijn vrijblijvend te maken en zijn beschikbaar van 6 t.e.m. 22 februari.