Centraal digitaal, lokaal fenomenaal!

Ook in deze corona-tijden gaat de Dag van de Academies door!
Marieke Dermul ging op zoek waarom de academies zó belangrijk zijn voor onze leerlingen.

Ontdek hieronder de activiteiten en bekijk alvast de persoonlijke filmpjes van onze leerlingen en bekijk hun prestaties tijdens deze gekke coronatijden!

Lees onze visietekst

Luister of kijk live tussen 10 en 12 naar de radio-uitzending van onze academie via facebook.
Anna Luyten gaat in dialoog met leerlingen van de academie van Anderlecht
Van 10 uur tot 12 uur doen we een live radio-uitzending met verschillende sessies die we filmen en streamen via facebook.
Anna Luyten praat met leerlingen van verschillende disciplines uit de beeldende kunsten-, de kunstambachten- en de jongeren ateliers.
De registratie van de live opname zal later op de dag ook nog op onze website te zien zijn.

https://academieanderlecht.be

Lokaal fenomenaal ‘Digitaal’ Geniet vanaf 28 januari van onze schrijftalenten met prachtige gedichten. Ze zijn te bewonderen in ons portaal, in de bibliotheek van Anderlecht, aan ramen en deuren van onze vestigingsplaatsen, in  28/1 lanceerde we via de Facebook pagina onze gedichtendag die een verdere uitloop krijgt naar de dag van het DKO. Diverse gedichten kan je lezen in ons portaal, in de bibliotheek, aan muren en vensters van al onze vestigingsplaatsen en op onze Facebook pagina https://m.facebook.com/MaAnderlecht/  Op 6 februari lanceren we dan Lokaal fenomenaal Digitaal voor al onze domeinen Muziek-Woord-Dans. Neem elke dag een kijkje op onze Facebook pagina en bewonder onze leerlingen (interviews, instrumentenvoorstellingen, toonmomenten, klasmomenten,…) Met elke Like en elke blik naar onze filmpjes, toon je waardering voor deze lokale talenten!

Op de dag zelf, zaterdag 6/2, nemen alle leerlingen uit de groepslessen 2de graad (muziek-en theaterinitiatie, dansinitiatie, muziekatelier, danslab en theateratelier) deel aan de workshop 'Bruggen bouwen met krijt':
  • De leerlingen wandelen onder begeleiding van hun leerkrachten naar de bruggen onder de spoorweg vlak naast de academie. Ze bekijken de schilderijen onder de bruggen.
  • Terug op de academie gaan ze op de speelplaats onder leiding van onze leerkracht beeldende kunst aan de slag met krijt met de inspiratie die ze opgedaan hebben onder de brug.
  • De workshop wordt afgerond met een mini 'act' van de leerlingen (muziek/theater/dans) bij hun kunstwerk.

Meer info

Crossroads
Lees op de website wat alle ateliers organiseren op zaterdag 6 februari 2021.